Kurdernes Venner

Samfunnet i Kurdistan


Jeg støtter ikke kurdere fordi jeg er kurder, men rett og slett fordi jeg elsker de verdiene Kurdistan har. Jeg mener at kurdere er de mest fredelige menneskene i verden. Vi har opplevd det verste i hele verden, men fortsatt står vi på beina og kriger. Vi blir angrepet og hatet av alle de fire nabolandene, men overser alt dette. 5000 kurdere ble drept i Halabja av Saddam Hussein fra Iraq. Flere kurdere ble banket og spyttet på i Tyrkia, fordi de snakket kurdisk eller sa at de var kurdere. Andre ble gasset ned og bombet i Iran, fordi de ikke var muslimer og flere ble mishandlet i Syria. Men ikke en eneste gang blir dette nevnt. I Kurdistan har vi kristne, muslimer, yesdier, jøder, ateister og flere religioner i landet vårt uten at det har vært noen form for hat mellom dem.
Vi er ikke terrorister, kvinnene våre har rettigheter, homser i Kurdistan får leve fritt uten å bli steinet, du får rett og slett velge hvordan du vil leve i det landet uten å bli tvunget til noe. Det finnes utesteder der enhver kan kose seg, samtidig finnes det andre steder for de religiøse. Du får gjort akkurat det du ønsker der, uten å måtte bli henrettet eller steinet. 
I byen Duhok får du se kirke og moské rett ved hverandre (vegg mot vegg) uten at noen av helligehusene har blitt brent ned. Vi kriger også mot verdens største terrororganisasjon som alle land i verden frykter, selvom vi ikke har våpenet som alle andre land. Vi har heller ikke et flagg som symboliserer hvor mange land vi har vunnet over i krig, hvilken religion vi støtter(f.eks. som Tyrkia eller Pakistan). Vi har ett meningsfullt flagg som representerer fred. Den røde fargen symboliserer de kurdiske martyrers blod og fortsatt kamp for frihet og verdighet. Den hvite fargen betyr at likeverd og fred er hensikten med vår kamp. Den grønne fargen viser stolthet over landskapet i Kurdistan. Solen i midten har 21 stråler, fordi 21mars er kurdernes nasjonal dag. 
Litt rart at det ikke er et selvstendig land ennå? Men det handler rett og slett ikke om å være et land. Kan nevne flere land som ikke har det så bra, selv om de er ET LAND! Hva er vits med et land som ikke godtar at du har en annen religion, eller at du går ut på tur med kona di, eller at kona kjører bil. Hva er vits med det landet da? Er det å leve? Et land skal være ditt hjem, hvis ikke du kan gjøre hva du vil hjemme? Hva er vits? Jeg vil ikke kalle det et land da. Vi kurdere står sammen og sammen skal vi kjempe for landet vårt! 
Av: Ziwer Farhan