Kurdernes Venner

Hvem er Ahmad Kaya.


Ahmed Kaya var en fattig kurdisk taxisjåfør født 28 oktober 1957 i Malatya (kurdiske Tyrkia). Han gjorde stor sukess gjennom tyrkiske folkemusik og som poeter. Han slå gjennom i 1980 årene, livet som taxisjøfår endte med sukess og rikdom. 
Men denne mannen bærte på en sorg, budskapet hans var tydelig gjennom ordtakene og diktene hans. Sukessen og rikdommen hans hjalp ikke på den sorgen han bærte på!En kveld sitter han rundt et bord med mange tyrkere, han er lei av å bære på alt alene og fortrenge alt. Han bestemmer seg for å åpne sitt hjerte og være ærlig. Han innrømmer at røttene hans er kurdiske og ikke tyrkiske. Livet hans snur seg opp og ned på hode, de menneskene rundt bordet kaster alt av gjenstander på han og han blir nærmest slått ned.
t liv fra sukess og rikdom ender i fengsel og eksil. Hans liv blir tragisk i Tyrkia, han ble fengslet og beskyldt for å ha kontakt med PKK (kurdiske arbeider parti ) i tyrkiske Kurdistan.
Han fordømte seg ofte, ofte angret han på alt han hadde gjort for tyrkisk kultur. Livet hans ble forvandlet til det tragiske med det samme han ikke var politisk korrekt. De menneskene som respekterte og var "bestevennene" hans fikk han dømt til fengse og elendighet. Hans liv i eksil var heller ikke noe særlig da han gikk bort en bilulykke i Paris kun 43 år gammel.
Ahmed Kaya, jeg er veldig sikker på at hvis du den dagen i dag har vært i livet, hadde du gjort mye for Kobane og Shangal. Du gikk bort den 28.november 2000 men er fortsatt i våre hjerter.

Av:Mary Waisi