Kurdernes Venner

USA krever frigjøring av Kurdiske Menneskerettighets aktivist i Øst Kurdistan( Iran)

I en pressekonferanse, kalt US State Department talsmann Victoria Nuland på den iranske regjeringen til å løslate Muhammad Kaboudvand, den kurdiske menneskerettighetsaktivisert.
Kaboudvand, fra byen Sanandaj (Sina) i Øst Kurdistan, var leder av Kurdistan Human Rights Organization. Han ble fengslet for rapportering på forholdene i iranske fengsler, herunder bruk av tortur og undertrykkelse.
 
Det amerikanske utenriksdepartementet har lansert en kampanje under slagordet "Free the Press." Initiativet vil fortsette til World Press Freedom Day 3. mai.
Under dagspresse orienteringer, blir avdelingen fremheve de tilfeller av fengslede journalister fra hele verden. Kaboudvand var journalist i fokus den 26. April.
Nuland sa, "Kaboudvand ble rapportering om tortur i iranske fengsler og fra 2007 ble han dømt til 11 års fengsel for å handle mot nasjonens sikkerhet. "
Nuland ba den iranske regjeringen til å løslate Kaboudvand og 90 andre journalister.
Parinaz Husseini, Kaboudvand kone, uttrykte takknemlighet til utenriksdepartementet for å gjenkjenne mannen. "The State Department handling vil heving min manns ånd og oppmuntre ham."
Hun la til, "Denne erkjennelsen av Utenriksdepartementet vil sikre Kaboudvand at hans kamp for kurdiske rettigheter ikke var forgjeves."
I 1997 etablerte Kaboudvand og aktivisten venner organisasjonen Union for Demokrati i den kurdiske regionen iIran.
 
De utstedte en "budskap folk" avisen i både kurdisk og persisk i 2003, med Kaboudvand fungerer som redaktør i ett år senere ble han arrestert av den iranske regjeringen og avisen ble suspendert.
 
Det var etter løslatelsen i 2005 at Kaboudvand grunnla den kurdiske menneskerettighetsorganisasjonen.
I 2007 ble han tiltalt for å handle mot nasjonens sikkerhet for etablering organisasjonen og engasjerende i propaganda mot staten gjennom sine skrifter. Han ble dømt til 11 års fengsel. Han er for tiden serverer tid i fengsel i Teheran.
Parinaz Husseini har noe håp om at iranske myndigheter vil løslate ektemannen. Hun sier: "Vi setter pris Utenriksdepartementet og internasjonale samfunnets innsats for min manns utgivelse. Men jeg er ikke optimistisk på at Iranske regimer vil respektere det internasjonale samfunnets anmodning. I lang tid har vi blitt bønnfalt den iranske regjeringen til å la mannen min ut for et par dager slik at han kan se sin syke sønn, men de har ignorert våre henvendelser. "
 
Hun la til, "Kaboudvand selv lider av flere helseproblemer."
 
Husseini ber iranske myndigheter til å respektere innsattes ønsker. Hun sa: De er selv fedre. Jeg ber dem om å vurdere denne anmodningen som fedre. Legene tror at vår sønns ånd vil styrke hvis han ser sin far. Men iranske myndigheter ikke vil tillate at dette skal skje selv i ett minutt. "
I 2009, den britiske pressen Awards oppkalt Kaboudvand International Journalist av the Year. Han mottok også Human Rights Watch Hellman / Hammett Award.
Lokale og internasjonale organisasjoner, deriblant Amnesty International og Reporters Without Borders, har oppfordret den iranske regjeringen til å løslate Kaboudvand uten noen betingelser