Kurdernes Venner

Kurdisk Journalist Mottar stipend prisen fra president Barack Obama

Namo Abdulla, en Rudaw journalist, mottok et stipend premie på lørdag fra USAs president Barack Obama under The White House Korrespondenter 'Association (WHCA) årlige middag i Washington, DC
Abdulla var den eneste studenten fra den prestisjetunge Columbia Journalism School i New York City valgt for tildeling, som inkluderer en $ 5.000 undervisning stipend.
Stammer fra Kalar by i Øst- Kurdistan (Irak), har Abdulla jobbet for ulike internasjonale og lokale nyheter organisasjoner, inkludert The New York Times og Reuters. Før avreise til USA i august i fjor for å delta diplomstudium ved Columbia University, var Abdulla redaktør-in-chief of Rudaw engelske nettside.
Uttaler til Rudaw fra Washington, sa Abdulla, "Jeg kan ikke beskrive hvor glad jeg er for å motta denne prisen. Jeg kan bare si dette er en enorm støtte og gjør meg enda mer bestemt på å fortsette journalistikk på en seriøs måte i fremtiden. "
"Jeg gratulerer min mor, familie og venner også," Abdulla lagt.
Abdulla møtte president Obama og Michelle Obama under seremonien.
Den USA-baserte nyhetsnettsted politisk beskrevet Abdulla og andre mottakere av WHCA utmerkelser som "fremtidens beste og smarteste."
På hjemmesiden sin, refererer WHCA til Rudaw som "en ledende avis i irakisk Kurdistan" som også utgir en europeisk utgave for den kurdiske diasporaen over hele kontinentet.
 
Av:Artin Hamdi