Kurdernes Venner

Nord-Kurdistan.(Tyrkia)

England - nederlandske myndigheter forhindret kurderne, tyrkere, armenere og assyrere fra holde en demonstrasjon på onsdag foran den nederlandske parlamentet mot besøket av tyrkisk president Abdullah Gül til Haag.
Den nederlandske Kommunen argumenterte demonstrasjonen var for stor, og at renoveringen og byggearbeidene kan skape problemer for nødetatene.
Samfunn organisasjoner forventes 1500 å 2000 mennesker for å protestere mot brudd på menneskerettighetene i Tyrkia. Kommunen derimot, tillot demonstrantene å samle på Malieveld.
Kurdiske organisasjoner som klarte å reversere forbudet holdt en pressekonferanse om Malieveld ber sine tilhengere til å forbli hjemme.
"Hvis vår rett til å demonstrere ikke blir akseptert, vil vi ikke delta i demonstrasjonen for å protestere mot avgjørelsen," sa Federation kurderne (FED-KOM) i Nederland.
"I fjor ba vi kommunen i Haag om å ikke gi tillatelse til en demonstrasjon av en ekstrem høyrevridde tyrkisk organisasjon, på grunn av den enorme kurdiske samfunnet i Haag, og etter angrep fra tyrkiske ekstremister mot den kurdiske samfunnet i Amsterdam. Ordføreren fortsatt lov som protest skal skje, fordi retten til å protestere er en grunnleggende rettighet i Nederland. Derfor lurer på hvorfor vi ikke kan holde en protest. Hvorfor disse dobbeltmoral? "Sa FED-KOM.
Besøket av tyrkiske president Gül til Nederland, er å feire 400 år med handelsforbindelser mellom Nederland og Tyrkia. Gül ble mottatt av den nederlandske dronning Beatrix på tirsdag, som berømmet den "store historien" og viktig rolle Tyrkia for tiden spiller i regionen og verden.
"Ditt land er en stabil faktor i en turbulent region, der eksisterende fullmakter og relasjoner utfordres," sa dronningen til den tyrkiske presidenten. "For mange mennesker, er landet ditt en inspirasjon, og et eksempel."
Ifølge den kurdiske plattformen i Nederland, fortsetter Tyrkia for å krenke menneskerettighetene i eget land, samtidig som den støtter menneskerettigheter for palestinerne og de syriske folket. "Mens den tyrkiske regjeringen kaller Vesten til å gjennomføre aksjoner mot regimet i Syria, tilsynelatende for å beskytte syriske folket, bruker den tyrkiske hæren de samme metoder for å gjøre livene til folk som kurderne umulig."
Kurdiske samfunnet aktivister oppfordret Nederland myndighetene å ta menneskerettighetsbrudd i sitt møte med Gül. "Det kan ikke være slik at Nederland vektlegger økonomiske interesser enn menneskerettigheter i Tyrkia," sa de.
"Jeg har sagt det før, og jeg vil si det igjen. Den nederlandske rettssystemet ikke er uavhengig. Vedtak er gjort basert på økonomiske interesser, og ikke på grunnlag av grunnloven. Først, de tillater demonstrasjonen skal finne sted, og senere ordfører opphever den, "sa Bahoz Batman, en kurdisk student, som planla å gå til demonstrasjonen.
"Det er en skam at Nederland aksepterer politikk undertrykkelse. Rutte er for redd til å snakke om menneskerettigheter med Gül. Vær en mann, og innrømmer at kommersielle interesser er viktigere enn menneskerettigheter og demokrati, "la han til.
På sin tre dager lange besøket Gül vil besøke nederlandske myndigheter og den nederlandske statsministeren Mark Rutte.