Kurdernes Venner

Vest-Kurdistan.(Syria)

Hewler, Kurdistan Region -, I et intervju med Rudaw Siste uke, sier Burhan Ghalioun, leder av den syriske National Council (SNC), "Det er ikke noe slikt som en syrisk Kurdistan."
 
Dette Angered kurdere i Syria. Som svar på uttalelsen hans, ropte kurdere bare ett slagord på en demonstrasjon sist fredag - "Dette er Kurdistan" - ". The Assad-regimet vil falle, og vi vil vinne", mens resten av demonstrasjonen erklærte
Under intervjuet,den Syriske oppsisjon leder Burhan Ghalioun sa, føderalisme og selvbestemmelse for kurdere i Syria er ikke mulig.
Ismaeel Hamo, generalsekretær i den kurdiske Union partiet i Syria, beskrev Ghalioun som "uvitende" av Syria historie. Hamo fortalte at Vi er skuffet i den syriske National Council. Vi vil ikke vente på Ghalioun å gi oss føderalisme. Vi insisterer på autonomi eller føderalisme til kurderne i Syria. "
Omar Sheikhmous, en kurdisk politisk skikkelse i Syria, anklaget Ghalioun å nekte historie. Sheikh Mos sa også: "Vi forstår motivasjonen bak Ghalioun uttalelser." Han la til, "Hvis han gjenkjenner syrisk Kurdistan, så han vil ha noe annet valg enn å godta selvbestemmelse for kurderne i fremtiden."
Sheikhmous kritisert syriske kurdere politiske partier for å være neglisjerende i å vedta den "syrisk Kurdistan" sikt. Han sa, "I 1965-konvensjonen, den kurdiske demokratiske partiet i Syria, som var det eneste kurdiske partiet på den tiden, besluttet å erstatte begrepet" kurdere i Syria "til" syrisk Kurdistan. "Men siden da kurdiske politiske partier har ikke brukt begrepet 'syriske Kurdistan "i sin agenda."
 
Sheikhmous mener føderalisme er ikke den beste løsningen for syrisk Kurdistan, sa: «syrisk Kurdistan er delt inn i tre deler, det er derfor føderalisme er ikke en løsning. I stedet er autonomi en rimelig etterspørsel etter syriske kurdere. "
 
Den kurdiske Nasjonalt råd i Syria (KNC) har ennå ikke offisielt brukt begrepene "syrisk Kurdistan" eller "Western Kurdistan."
 
Hamo refererer til hans parti konvensjonen i 2005 på dette problemet. "Vi bestemte føderalisme var den beste løsningen for den kurdiske problemet i Syria. Dessverre er den kurdiske Union partiet i Syria den eneste kurdiske politiske partiet som har krevd denne løsningen åpenlyst. "Sier han.
 
Eva Savelsberg, en tysk analytiker og ekspert i kurdiske anliggender, finner det overraskende at KNC støtter selvbestemmelse for Palestina, men avviser den samme retten for kurdere i Syria. Savelsberg, som også er leder av europeiske senter for kurdisk Research i Berlin, fortalte Rudaw, "Enten den syriske opposisjonen liker det eller ikke, må de akseptere en løsning som autonomi for kurderne. Et desentralisert system betyr ikke føderalisme. Imidlertid bør alle avgjørelser ikke kommer fra staten.