Kurdernes Venner

Israel jubileum

state6158Israel blir jubel markeringen av Yom Ha'atzmaut (Det hebraiske navnet for Israels Independence Day) over hele verden.

Israelske Independence Day ble sikret med ubegrensede offer og massiv innsats av sine borgere tilbake i 1948. En nasjonalstat, hvis befolkning ved etablering anslås å ha rørt omtrent 806 000, har nå steget til 8 millioner. Et land som setter opp sine grunnvoller fra null, i løpet av 7 år har nå seiret å forvandle seg til en av verdens rikeste, mektigste og mest voksende stat.

 
Israels filantropisk og vitenskapelig bidrag til fred, menneskeheten og menneskeheten er en suksess konto ha forvirret hele verden og fortjener særegne accolades.
 
Ifølge enkelte jødiske estimater, i dag, er den kurdiske jødiske befolkningen i Israel er over 150 000, med den største konsentrasjonen i og rundt Jerusalem.
 
I anledning den 64de årsdagen for Israels opprettelse, ønsker vi å utvide våre varmeste gratulasjoner til verden jødene, spesielt kurdiske jøder slo seg ned i deres historiske hjemland.
 
Vi oppriktig lenge året 5772 og dens påfølgende årene vil innvarsle evig fred,lykke både kurdere og jøder.