Kurdernes Venner

Iran og Syria

538872 363927490311106 197781713592352 961230 1737931316 nObama vil nekte salg av teknologi som kan bli brukt til å spore opp borgere og ta fra dem deres menneskerettigheter til Iran og Syria. Presidentordren ble undertegnet søndag, fortalte Obama.
 Teknologi skal styrke innbyggerne, ikke undertrykke dem
- Disse teknologiene bør være der for å styrke innbyggerne, ikke undertrykke dem. Og det er nok et steg vi kan ta mot den dagen som vi vet kommer til å komme, slutten på Assad-regimet, som har brutalisert det syriske folket, og tillate det syriske folket å tegne opp sin egen skjebne, sa Obama, meddeler Ha’aretz.
Obamas nye tiltak har som mål å stoppe menneskerettighetsbrudd. Opprørene i Libya og Egypt brukte mobiltelefoner og sosiale media aktivt. Man ser derimot at i andre land har regimene brukt teknologien til å spore opp opprørerne og å stoppe tilgang til internett, forteller Times of Israel.
Iran har for eksempel gitt Syria teknologi til å blokkere mobiltelefonere og til å blokkere eller overvåke de sosiale nettverksstedene som opprørerne bruker til å organisere demonstrasjoner.
 
Vil motvirke massedrap
Obama har også kommet med tiltak mot massedrap. Han har bedt amerikansk etterretning om å komme med beregninger om sjansen for at massedrap skal finne sted. Han har også kunngjort at det kommer til å være stipender tilgjengelig for firmaer som utvikler ny teknologi som kan varsle innbyggere i land der massedrap kan komme til å skje.
- Når man står overfor et regime som truer global sikkerhet, benekter at Holocaust [skjedde] og truer med å ødelegge Israel, kommer USA til å gjøre alt i vår makt for å forhindre at Iran får atomvåpen, sa Obama. Han mener derimot at det finnes andre muligheter enn militært inngrep som kan være effektive, til tross for at dette b
Kilder.MFF