Kurdernes Venner

Sakharovpris til to kurdiske kvinne

To kurdiske yezidikvinner som overlevde seksuelt slaveri hos IS før de klarte å rømme og har stått fram som inspirerte talskvinner for deres samfunn i Irak har vunnet Eu's prestigetunge Sakharovs Menneskerettighetspris.

Les mer: Sakharovpris til to kurdiske kvinne

70 års diktatur med persiske makt i Iran.

70 års diktatur med persiske makt i Iran.
I dag er det 36 år siden politisk islam i Midtøsten offisielt ble født, etter at det sjia muslimske presteskapet kapret den iranske revolusjonen i 1979 og manøvrerte seg til makten. Hensikten med revolusjonen var å oppnå politisk frihet etter opprøret mot den vestligvennlige diktatoren Sjah Mohammad Reza Pahlavi.http://en.calameo.com/read/004146192e58eb0a9a954

Les mer: 70 års diktatur med persiske makt i Iran.

Til Israels Ambassade i Oslo

Til Israels Ambassade i Oslo.

Vi vil sende våre dyptfølte kondolanser til det israelske folk i forbindelse med tidligere president Shimon Peres. Vi takker Ham og Israel for den støtten som har blitt gitt til det kurdiske folks kamp for alminnelige menneskerettigheter og frihet.

Les mer: Til Israels Ambassade i Oslo

Kurdisk legend Dr- Qasimlou

En appell
 For tjue sju år siden, i 1989,ble Dr. Abdul-Rahman Qasimlou myrdet av iranske terrorister under fredsforhandlinger mellom iranske kurdere og Irans regjeringen i Østerrike. Sammen med han ble også to andre kurdiske diplomater drept.

Les mer: Kurdisk legend Dr- Qasimlou